Börja träna med hjälp en vän

I Stockholm och andra stora städer är utbudet av sporter och idrotter ofta mycket stort. För den som vill aktivera sig finns det därför många olika alternativ. Precis som inom andra områden så råder det även trender inom sport och träning. Något som verkligen blivit populärt de senaste åren är Triathlon. En träningsform där det ingår både löpning, cykling och simning. Otroligt jobbigt men otroligt bra träning för kroppen.
 
Man som tävlingscyklar

Att komma igång

Det lättaste sättet att komma igång med träning, oavsett typ, är att ha en motiverad kompis att träna med. Att sporra varandra kan vara det som behövs för att den regelbundna träningen verkligen ska bli ett faktum. Om man bara tvingar sig iväg till gymmet eller träningspasset i början, hur motigt och kämpigt det än känns, så kommer man komma till en punkt där man dels ser och känner av så pass mycket resultat att man blir mer motiverad men också till den där härliga känslan av att verkligen vilja gå till gymmet och verkligen sakna träningen vid minsta lilla uppehåll. Bara man ger sig f*n på att komma igång och inte skippa träningspassen de dagar då man inte är särskilt sugen, så kommer man komma till den punkt då träningen är en naturlig del av ens vardag och inte längre känns jobbig.

Triathlon kanske inte är rätt gren att börja med eftersom den är extremt tuff, och dessutom ganska kostsam med olika typer av träningskläder, bra och säker cykelparkering etcetera, men att tillsammans med en vän gå till gymmet, gå på spinning eller bara ge sig ut och springa ett par-, tre gånger i veckan kommer göra under får både er fysik och ert välmående.