Bra gymutrustning på hotell och resor

För den som tillhör typen som gillar att träna på semestern finns en rad olika alternativ att välja mellan. Allt från träningshotell till anordnade äventyrsresor blir allt mer populärt, tack vare hälsotrenden som råder. Men vilken sorts träning är mest populär på resan?

 

pexels-photo (1)Att få in träningen i vardagen är viktigt. För den som reser och bor på hotell ofta både i jobbet och privat är det därför viktigt att hotellen kan erbjuda bra träningsutrustning. Intresset för att träna på resan är större än någonsin, och enligt en artikel i Aftonbladet vill var femte svensk ha möjlighet att träna när de är bortresta eller på semester. Detta är en anledning till att många hotell satsar på sina gym och vill ha bra anläggningar nära till hands. Man tror att trenden har att göra med det nya fokus på hälsa vi fått i samhället. Den träning som är främst eftertraktad är löpning eller joggning, tätt följt av styrketräning på gym. Semestern sägs vara en perfekt tid att börja träna. Dels har ledigheten gjort att man har kunnat slappna av och dels har man fått mer energi från bättre väder. Till skillnad från föregående år så slutar inte heller folk träna bara för att de får semester. Detta skriver Sveriges Radio, som även hävdar att semestern ofta gör det enklare för människor att hålla på sina nya träningsrutiner eftersom de är mindre stressade än när de jobbar.

Träningsresor mycket populära

Förutom att flertalet gym satsar på träningsutrustning i dagsläget anordnas även speciella träningsresor väldigt frekvent. Några förslag på träningsresor löper nedan.

 

  • Vandrings- eller cykelreso. Både i Sverige och utomlands finns flertalet vandringsleder och fjälldestinationer för den som är intresserad av vildmarken.
  • Träningsäventyr. Att simma i Oman, åka på bootcamp till Mexiko eller cykla på Zanzibar är några förslag som Svenska Dagbladet skriver om.
  • Många charterhotell erbjuder träningsresor med speciella upplägg och kunniga personliga tränare. Detta är ett utmärkt sätt för träningsfrälsta människor att få träffa likasinnade och samtidigt hålla sig borta från festresor.
  • För den som är stressad och behöver komma ner i varv är en yogaresa den ultimata semestern. Ofta ingår då även meditation och föreläsningar om att leva holistiskt och närvarande.