Kalle Zackari Wahlström ska träna högstadiebarn

Träningsprofilen Kalle Zackari Wahlström är tillbaka med ett nytt träningsprogram, denna gång med inriktning barn. Han har, efter att ha insett hur otroligt lite barn nuförtiden rör på sig, åkt tillbaka till sin gamla högstadieskola i Ösmo utanför Stockholm och valt att hoppa in som gympalärare: för att göra träning roligt igen!

Och det blev tydligt i programmet, som sändes för första gången i tisdags, att dagens ungdomar behöver akut hjälp för att komma igång med träningen. På en av gympalektionerna var det 17 stycken som var frånvarande, på en annan lektion valde en tjej att springa i högklackat för att hon inte hade några träningsskor och på en tredje lektion saknade fler än halva klassen ombyte. Hur har det blivit så här? En anledning kan vara att barnen sitter allt mer framför dator och tv, vilket gör att det inte längre lockar att vara ute och leka som man gjorde förr. Har man inte den naturliga leken med sig in i högstadiet blir det också ännu värre, eftersom barnen är otränade och inte klarar av att pusha sig på samma sätt.

Roliga aktivteter på påsklovet

Nu är det snart påsklov och om du känner igen att ditt barn 649625-ski-jumperinte rör på sig så är det ett perfekt tillfälle att få med barnet ut. Det finns massa aktiviter som barnen kan tycka är roligt, med allt från att åka och simma på en simhall eller att åka skidor. Om du tror att det inte finns några aktiviter att göra nära dig? Det finns det nog, många vet till exempel inte att det går att åka skidor i Stockholm – men det skrev vi i ett inlägg här, och snön lär ligga kvar även under påsk. Det du också kan göra är att åka skridskor, skateboard, cykla eller kanske åka till ett lekland eller testa en hinderbana.