Lämna Stockholm för ett tag

I många avseenden är Stockholm en perfekt stad att bo i. Utbudet på butiker och restauranger är stort, precis som uteställen och aktiviteter. Det finns alltid något att göra i Sveriges huvudstad. Men så finns det vissa saker som faktiskt inte är bäst i Stockholm, och en av de sakerna är skidåkning.

Åk iväg

Väldigt få av Sveriges skidåkare som vi skickar till VM och OS är från Stockholm, ofta är de uppvuxna i princip bredvid en skidbacke. Det underlättar lite då om man vill satsa på skidor… Ett alternativ för de unga stockholmarna är att ta en resa med Rollin’ Snow. Rollin’ Snow är ett resebolag som har stor erfarenhet av att ordna skidresor till ungdomar i hela Sverige. Varje år tar de med massor av ungdomar ner till ställen som Bad Gastein, Val Thorens och Val d´Isère, det vill säga några av världens bästa skidorter. Det är en riktigt rolig upplevelse då man får massa nya kompisar som delar samma intresse som en själv; skid- och/eller snowboardåkning. Dessutom är det en väldigt bra erfarenhet då man kommer ut i världen lite utan föräldrar, något som alltid är väldigt nyttigt för unga vuxna. Dessutom är det inte som att de åker själv med sitt kompisgäng utan resorna är välordnade och man får både frukost och middag och bor tillsammans, eller väldigt nära varandra. Det är alltså väldigt ordnade omständigheter man åker ner till, men dessutom fyllda av massa roligt.

När man kommer hem har man säkert fått försmak och vill åka mer. Det finns alternativ även i Stockholm som Hammarbybacken, annars får man åka en liten bit. Visserligen är Hammarbybacken inget jämfört med alperna, men den kan duga gott åt att stilla sin allra värsta abstinens efter att susa ner för backarna med ett gäng vänner. I alla fall tills det är dags för nästa resa.