Passa på att shoppa i Stockholm

En av de stora fördelarna med att ha en idrott att ägna sig åt, är att man också får se mer av landet och till och med världen, så länge man åker på större tävlingar och turneringar. Oavsett om man sysslar med en lagsport eller inte, så brukar det inom alla idrotter finnas moment då man tävlar och mäts mot andra. Som idrottsman är detta ett gyllene tillfälle till att ta tillvara på sin lediga tid för upplevelser, sevärdheter, god mat och shopping.  Vad kan man då passa på att göra när man är i Stockholm?

Inför jul är turen till storstaden ett utmärkt tillfälle att hitta de perfekta julklapparna. Är man ute efter smycken hittar man stans bästa guldsmed Hovjuveleraren Gunnar Fahlström på Sveavägen. Andra populära stopp för shopping är NK, Mood Gallerian och stora Åhléns City.

Stockholm med fyrbent vän?

Man kan också tävla med sin hund, eller inte kunna slita sig från sin trogna vän även när man åker iväg. I Stockholm finns det trots storstadsmiljön många tillfällen till att ha sin hund med sig. I denna artikel berättar man om några av de saker som man kan passa på att göra tillsammans, bland annat dessa guidade turer där man samtidigt upptäcker staden:

”Stockholmiana, kulturhistoria och motion för hunden, allt på 1,5 timme. Till de guidade promenaderna med Stockholm Our Way är hundar välkomna.

– Det går jättebra, inga hundslagsmål. Ibland blir det lite spralligt, så det kan vara svårt att göra sig hörd, säger guiden Linda Näslund, som tar med sin egen finska lapphund Balder, ett år.

Promenaderna sker på fyra olika platser – Södermalm, Kungsholmen, Strandvägen/Diplomatstaden och Hagaparken – och kostar 150 kronor. Den som bokar alla fyra på en gång får mängdrabatt.”