Smultronställen i Stockholm

När man lever i storstaden Stockholm är det lätt hänt att man blir lite för bekväm av sig och bara tar tunnelbanan, buss eller taxi vart man än ska trots att det finns en hel del vackra promenad- och cykelstråk att välja istället.

Är det någonting som Stockholm är känt för världen över är att staden vilar på 14 olika öar som sammanfogas med hjälp av närmare 70 stycken broar i och runt om Stockholms city. Det intressanta med det är faktiskt att detta är något som de flesta stockholmare inte alls känner till. Sålunda är staden en bra plats at ta sig omkring i till fots eller till cykel och eftersom att 40 % av Storstockholms yta är parker och grönområden, så finns här även många platser att ta sig en liten paus eller picknick på.

Djurgården

Är det en plats i Stockholm som de allra flesta känner till så är det Djurgården, eftersom det är här som både Skansen och nöjesfältet Gröna Lund är placerade och dessutom finns här även ett flertal kända museer och utländska ambassader att besöka. Det som många inte tänker på, är att bortom kulturklicken på Djurgårdssidan som blickar mot Södermalm och Strandvägen finns även stora grönområden, plantage och mysiga promenadstråk att besöka och en tur kring Djurgården är verkligen värt ett besök för både stockholmare och nyfikna turister!

Stockholms skärgård

Utanför stadens vimmel finns ett flertal öar som kan vara värt ett besök. Vad sägs om en guidad tur på ön där vår gamla huvudstad Birka en gång i tiden befann sig? Eller varför inte ta sig ut till Utö eller Fjäderholmarna och spendera dagen i solen. Och vet du vad? Det går alldeles utmärkt att ta med sig cykeln på färjorna ut! Så ta med dig en lätt packning, en filt och lite picknick i en korg och hoppa sedan upp på cykeln och se vart resan bär av, i Stockholm finns det mycket att upptäcka!