Snackisar och skandaler

EM är i full gång och engagerar liten som stor med sina dramatiska vändningar, skandaler och skrällar. De största snackisarna tas upp här.

 

fotbollDen som satsade ett bet på Euro 2016 att Island skulle spela oavgjort mot Portugal i sin första match har nog fått en hel del tillbaka på sin insats. En av EM:s största snackisar är nämligen att Island har gjort ett väldigt mycket bättre mästerskap än vad någon kanske kunde tro. Och det med Lars Lagerbäck i spetsen som den lugna och allvarliga tränaren med ett smirk på läpparna. Men tyvärr blev Island snuvade på sin första seger mot Ungern, genom att en isländsk försvarare styrt ett ungerskt inlägg i eget mål. Surt och trist tycker många, som njutit av Islands nyfunna lycka på internationella fotbollsplaner. I Svenska Dagbladet kan vi läsa att resultatet gör så att Ungern med säkerhet går vidare i turneringen, medan det är betydligt mer tveksamt för just Island.  

 

I Expressen står detta om Island:

Ett litet land på 325000 människor har tagit sig till EM i Frankrike på VM-bronsmedaljören Nederländernas bekostnad.

 

Våldsamheter och bråk

En av skandalerna folk pratar om gällande EM är dock att mästerskapet kantats av våldsamheter, på och utanför arenor. Bland annat ryska supportrar som attackerat engelska fans men även kroatiska fans som slängt in bengaliska eldar på plan. Tröttsamt och tråkigt givetvis, kanske särskilt eftersom det även tycks hänga ett terrorhot mot flera av arenorna från anhängare av IS. Men än så länge har det gått rätt så väl och vi får hoppas att det fortsätter vara relativt lugnt trots oroligheterna i världen. Mer om bengaliska eldarna kan en läsa om här.