Svalkande dryck för svettiga dagar

När det är varma dagar och svettigt, precis som det är under sommaren eller utomlands, är det många som drömmer om och längtar efter svalkande drycker utan alkohol. Samma gäller för den som sportar mycket. Det är precis det som du får tips om här. 

Finns det någon bättre än att svepa en iskall god dryck när svetten rinner? För dig som lever ett aktivt liv och när det dessutom är varmt i luften är det härligt att kunna svalka dig med en läskande dryck.

Alkoholfria goda drycker

Det finns massor av olika alkoholfria svalkande drycker som du kan köpa i matbutiker och Systembolaget, men här är tips för dig som vill testa på att blanda ihop en mumsig dryck på egen hand. Dessa passar lika bra i en solig park, på balkongen, efter träningspasset eller vid middagsbordet. Eller varför inte som fördrink till festen? Gör stora kannor med lemonad, vatten med olika frukter i eller varför inte en alkoholfri sangria? Det spelar egentligen ingen roll när du dricker detta, för det är alltid gott med välkyld välsmakande dryck i värmen. Följande recept från denna artikel i Dagens Nyheter.

  • Enbärstonic. En perfekt symbios av sälta och friskhet. Till denna behöver du enbärsjuice, citronjuice, tonic water, citronklyftor och två kvistar rosmarin.
  • Aqua fresca med melon. Till denna fruktiga dryck behöver du vattenmelon, vatten, limejuice, sockerlag, nymalen svartpeppar och färska basilikablad.

Lycka till med att svalka dig i värmen. Här får du tips på mumsiga smoothies och iskaffe.