Träna dig snygg

Vanligen när man pratar om sport och idrott talas det oftast om funktion. Du ska bli bra på den ena eller andra sporten. Och om du inte håller på med någon sport eller idrott är den största trenden i träningsvärlden idag ändå så kallad funktionell träning. Dock är det många som ändå tränar av helt andra anledningar. Väldigt många tränar av rent estetiska skäl. För att forma och skulptera en snygg och muskulös kropp. Och detta tycker inte vi att man ska se ner på eller förkasta av någon anledning. Alla väljer själva sina skäl till att träna, och alla skäl är bra utom de dåliga.

Så hur tränar man sig snygg? Det finns vissa generella riktlinjer att tänka på. Först och främst bör man bestämma sig om man behöver och vill gå upp eller ner i vikt. I båda fallen vill du styrketräna. I det första fallet försöker du lägga på dig så mycket muskler som möjligt medan du äter mer än vad du gör av med. En viktuppgång på ungefär 0,5 – 1,5 kg i månaden är ganska lagom att satsa på. Går du upp mycket mer än så är risken att det mesta av viktuppgången består av fett. Du kan inte bygga obegränsad mängd muskler på kort tid. Om du vill gå ner i vikt vill du fortfarande styrketräna tungt för att ”övertyga” kroppen om att behålla musklerna medan du tappar vikt. Om du äter mindre energi än du gör av med måste kroppen ta energin någonstans ifrån. Eftersom musklerna används börjar kroppen då istället bränna fett. Ungefär 0,5 kg i veckan är en okej riktlinje att satsa på, men allt beror på ditt utgångsläge. Om du vill skulptera din kropp en aning för att förändra proportioner och liknande har Metro några tips du kan ta del av här.

Vad kan du annars göra?

Om träningen inte räcker finns det några andra småsaker du kan göra för att snygga till ditt yttre. Klipp dig i någon snygg frisyr som passar din huvudform och stil. Gör en tandblekning kanske? Och glöm inte din klädstil, den gör stor skillnad, köp exempelvis snygga kläder från Solid!