Träning i höstrusket

Med hösten kommer ofta en nyfunnen motivation till att träna, sommarens solstrålar har gett oss energi att orka ge oss ut för ett träningspass. Tricket är att ta reda på den givna energin och bibehålla den, tyvärr finns där nackdelar med att starta sin träning på hösten och dessa är självfallet vädret och dess effekter på oss. Vi går mot allt kallare och mörkare tider framöver och med det kommer brist på D-vitamin som i sin tur kan leda till sämre immunförsvar, depressioner, förkylningar, etcetera. På hösten faller många ner i förkylningens grepp och det blir inte lättare att ta sig ur denna när man springer i regn och rusk. Vikten vid träning på hösten ligger alltså i att använda rätt kläder för rätt väder, Didriksons kläder är exempelvis gjorda för att stöta bort väta och vind.

Träningsformer

På sommaren väljer man i allt större utsträckning att vara ute, på hösten kan det vara en annan femma då vädret kan vara mer nyckfullt. Ett smart val är att investera i ett gymkort, i Stockholm finns ett stort urval och det finns något som passar alla storlekar på plånboken och intressen. Många väljer att kombinera gym med jympa och då är någon av de större fitnesscenter rätt väg att gå. Träningstrenden som var populär i fjol håller detta år också och bjuder på hög konditionsträning kombinerat med styrka. Dessa pass kan med fördel både köras inne som ute. Dans är något som också fortsätter att vara populärt.

Vid sidan om redskapen är dans en fortsatt stark trend. Zumba, jazz, hiphop, och “Sh´bam” (ett intensivt skaka-loss-pass) är populära inslag i gymkedjornas höstscheman. Pilobox (kombination av pilates och boxning) och crossfit-övningar i vatten är andra träningsformer på stadig uppgång.

Så införskaffa både kläder för ute-och inomhusträning till hösten så träningen kan maxas.