Utrustning för innebandy

De allra flesta idrotter och sporter kräver att utövarna har speciell utrustning. Innebandy är inget undantag även om den inte ses som en typisk materialsport.

Att hålla på med idrott är något som är hälsosamt och något som bör uppmuntras. Men många sporter och idrotter kostar pengar, vilket gör att det inte är alla som kan välja fritt vilken idrott som ska utövas, då viss utrustning krävs. För att kunna delta och spela innebandy behöver du främst följande utrustning:

  • En schyst innebandyklubba med tillhörande blad och grepp
  • Funktionella kläder, till exempel shorts och t-shirt
  • Innebandyskor med bra grepp
  • Skyddsglasögon
  • Innebandybollar

Det är en del utrustning som behövs för att komma igång och spela innebandy, men sporten räknas inte till en av de dyrare utan ligger i medel, sett till kostnad.

Spela för att bli proffs

Innebandy är en lagsport och kan spelas för den som vill ha en rolig och aktiv fritid och samtidigt känna en gruppsamhörighet. Som med flera andra sporter kan du själv välja vilken nivå du vill lägga ditt spelade på, antingen är du med i en klubb för skojs skull, för att ha en aktivitet att fylla din fritid med. Eller så drar du ihop ett Korpen-lag tillsammans med dina vänner eller kollegor och spelar enbart för det sociala och för att ha kul. Eller så spelar du för att bli proffs. Då krävs det mer tid, mer engagemang och bättre utrustning. För att kunna bli proffsspelare i innebandy krävs det att du inte bara deltar i själva innebandyträningen, utan även i fysträning. Det är löpträning för att förbättra konditionen och uthålligheten och styrketräning för att förbättra explosionen.

Det är också bra att komplettera all den fysiska träningen med mentalträning, för att orka när det känns motigt och bygga upp sitt pannben och vinnarskalle. Faktorer som kan vara avgörande för en viktig match. Men oavsett om du deltar på all träning, så kommer du inte lyckas bli proffsspelare i innebandy om du inte samtidigt tycker att det är roligt. För att kunna gå in helhjärtat i något gäller det att du verkligen brinner för det, för att det ska vara värt tid, svett och tårar.