Var åker man skidor i Stockholm?

Vintern har äntligen kommit, och med bara några veckor kvar till jul ligger kylan över Stockholm och det är många glada miner ute på stan. För bara några dagar sedan föll den  här vinterns första snö, och det är helt klart någonting som bringar lycka till befolkningen. Men vad kan man göra på den här snön, om man nu bor i Stockholm? Det här är ju ingen skidåkningstad, med tanke på att den är beklädd av asfalt. Men det går faktiskt att åka skidor i Stockholm, det handlar bara om att leta på rätt ställe. Kolla bara här hur snöspåret vid Rönningesjön beskrivs i Dagens Nyheter:

Att nästan ensam ta sig fram i månskenet längs femkilometersspåret på Rönningesjön vid Skavlötens friluftsgård är fint. Kontrasten mellan stan, vars ljus anas på himlen, och den dämpade tystnaden som snön ger är slående.

Sugen på att ge dig ut och åka? Så klart, vem blir inte det. Och det är bra om du kikar in artikeln, för de tar upp flera olika bra ställen runt omkring Stockholm som man kan åka skidor på, och du hittar både längdskidåkning och backåkning. Glöm bara inte att klä dig ordentligt om du ska ut och åka, för det blir lätt kallt i spåren. Craft skidkläder är bra att använda för den som vill ha bra skidkläder som håller länge, värmer och ger dig förutsättningarna för det ultimata åket. Inte heller är de så fasansfullt dyra, och speciellt inte om du väljer att beställa hem kläderna online.