Varför ska vi träna

Om du vrider fram klockan några decennier så du befinner dig i sjuttiårs åldern. Kanske till och med redan i 60 års ålder så vill du väl må så bra som det bara går. Eller? Ja, det är ingen som önskar sig vara sjuk på ålderns höst eller inte kunna göra det en vill. Men, för att kunna få de bästa förutsättningarna så gäller det att du tar hand om din kropp på bästa sätt medan du är ung och fortfarande kan bygga upp den så den klarar ett fall på äldre dar eller en längre sjukdom. På lifeclub i Göteborg får du de bästa förutsättningarna när det kommer till att träna upp din kropp och få en bra hälsa. För, det handlar inte om som så många tror att det räcker med att ta promenader utan du bör bygga upp dina muskler.

Vi tränar mer – men det märks inte

Det går bra för gymmen men det syns inte på de rapporter som Folkhälsoinstitutet gör.

”Sett till hela befolkningen ser vi ingen statistisk skillnad i mängden daglig fysisk aktivitet, trots ökande försäljning av gymkort och att exempelvis Vasaloppet och Vätternrundan blir fulltecknade rekordsnabbt varje år” (läs mer här)

Varför det inte syns anser forskarna vara att de som tränar är de som redan är frälsta och de tränar mer. Men, den stora massan måste snart börja inse att de måste ta hand om sin egen hälsa för att må bra livet igenom. Och, förhoppningsvis så ser vi ett mer rörligt Sverige i framtiden som tänker på att de vill kunna leva även när de blir äldre.